WO 31 JUL 2024

Lal Karaalioglu (Turkije) Euregio Rijn-Waal Studentenfestival 2024

Lal Karaalioglu werd in 1998 in Istanbul geboren. Nadat ze in 2017 afstudeerde aan zowel het Staatsconservatorium van de Universiteit van Istanbul als de Duitse School in Istanbul, werd ze toegelaten tot de klas van Ewa Kupiec aan de Universiteit voor Muziek, Theater en Media van Hannover, waar ze momenteel studeert.

Lal maakte haar orkestdebuut in 2016 met het Eskisehir State Symphonic Orchestra onder leiding van Ender Sakpinar.

In 2019 behaalde ze de 2e prijs op de “Orbetello Junior Piano Competition” en de 3e prijs op de “Cesar Franck International Piano Competition”.

Lal nam deel aan vele masterclasses in Turkije en in het buitenland en kreeg de kans om te studeren bij vele bekende pianisten, waaronder Akiko Ebi, Janusz Olejniczak, Pavel Gililov, Anna Malikova en İdil Biret.

In 2020 ontving ze een “Duitsland Scholarship” en een beurs van de “Fondation Clavarte”. Ze werd gekozen als een van de weinige leden van het project “Women Stars of Tomorrow”, gefinancierd door de Istanbul Foundation for Culture and Arts. Het optreden van haar onlangs opgerichte "Trio Hera" werd uitgezonden op het Istanbul Music Festival. In 2022 won ze de 1e prijs in haar leeftijdscategorie op de "Adana Rhapsody International Piano Competition" en kreeg ze de "Grand Prix" voor de beste uitvoering. Ze werd geselecteerd voor de workshop "TONALI Artepreneurship" in 2021 en voor de "TONALI Stage Academy" in 2022. Ze behaalde de tweede prijs op de "13th International Fryderyk Chopin Piano Competition Mariánské Lázně" in 2022 en trad op met het "West Bohemian Symphony Orchestra".

De Universiteit voor Muziek, Theater en Media van Hannover kende Lal Karaalioğlu in 2024 een DAAD-beurs toe, die uitmuntende academische prestaties en uitzonderlijke sociale betrokkenheid van internationale studenten aan Duitse universiteiten beloont.

Naast haar concerten in Turkije speelt ze concerten in “Weltklasselik am Piano” in Duitsland.

Het volledige programma

- Woensdag 24 juli, 20u15
Kateryna Shapran (Oekraïne) met werken van L. van Beethoven, F. Schubert en F. Liszt

- Donderdag 25 juli, 20u15
Kamilė Zaveckaitė (Litouwen) met werken van L. van Beethoven, C. Schumann en M.K. Čiurlionis

- Vrijdag 26 juli, 20u15
Hyelim Kim (Zuid-Korea) met werken van F. Schubert, R. Schumann, Fr. Chopin, C. Debussy en M. Ravel

- Woensdag 31 juli, 20u15
Lal Karaalioglu (Turkije) met werken van Fr. Chopin, K. Szymanowski en I.J. Paderewski

- Donderdag 1 augustus, 20u1
Sofiia Mushtai (Oekraïne) met werken van L. van Beethoven, Fr. Chopin en J. Brahms

- Vrijdag 2 augustus, 20u15
Yevhenii Motorenko (Oekraïne) met werken van W.A. Mozart en F. Liszt

Vrij entree
Datum Woensdag 31 juli 2024
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 20:15