VR 19 JAN 2024

Via Berlin Huis G.

HUIS G.
Een snijdende muzikale liefdesthriller

HUIS G. is een beklemmend en ontroerend liefdesverhaal dat de toeschouwer getuige maakt van de vele kanten van een verslavende relatie: de schoonheid en het destructieve. Wat gebeurt er als niemand jou heeft geleerd hoe je van een ander kunt houden; en als niemand jou heeft geleerd wat grenzen zijn?
 

SYNOPSIS
Wanneer een stel zijn intrek neemt in een nieuw huis voelen hun buren, na vergeefse pogingen om contact te maken met de nieuwe bewoners, al snel aan dat er iets niet helemaal klopt. Maar wat er écht schuilgaat achter de voordeur van Huis G. is gevaarlijker, complexer en explosiever dan ze voor mogelijk hadden gehouden.

Manipulatieve woorden zijn scherp voelbaar en zuigen met de prachtige bewegingstaal van danser Laurent Delom de Mézerac en actrice Dagmar Slagmolen, het publiek mee in de intense beleving van dit confronterende en misleidende liefdesverhaal. Begeleid door een stuwende soundscape onder leiding van co-componisten en improvisatiemeesters Remco Menting en Oene van Geel.  

Wat maakt dat geliefden verstrikt raken én blijven in een verraderlijk web van schadelijke gedragspatronen? Welke rol speelt de buitenwereld hierin en wanneer grijp je als omstander in?

Deze vragen worden in dit bloedstollende liefdesdrama door Via Berlin op virtuoos muzikale en ontroerende wijze blootgelegd.  

 

VERDIEPEND CONTEXTPROGRAMMA

Via Berlin, social designer Madelinde Hageman en de theaters organiseren rondom de voorstelling een verdiepend contextprogramma bestaande uit workshops, spellen, films, eten, gesprekken en artistieke interventies. Samen met specialisten, hulpverleners en ervaringsdeskundigen kijken we vanuit het perspectief van de omstander naar complexe relaties. Het specifieke programma per stad vind je op viaberlin.nl.

 

CREDITS

Tekst                           Lotte Kok

Regie                           Pim Veulings, Dagmar Slagmolen

Choreografie              Pim Veulings

Spel                             Dagmar Slagmolen, Laurent Delom de Mézerac

Muziek                        Remco Menting, Oene van Geel

Decorontwerp           Michiel Voet 

Kostuumontwerp      Dieuweke van Reij

Geluidsontwerp         Robert van Delft

Lichtontwerp             Wilfred Loopstra 

Techniek                     AJ ten Napel

Social designer           Madelinde Hageman
Productie                   Juliska Retra

Tickets kopen
Datum Vrijdag 19 januari 2024
Prijs (regulier) € 21,50
Prijs (vriendenpas kaartsoort) € 19,35
Aanvang voorstelling 20:15