ZA 16 DEC 2023

Makis Seviloglou Pirates

Deze Griekse componist, zanger en bouzoukispeler en zijn band behoren tot het beste dat Griekenland op dit moment op muzikaal gebied te bieden heeft. In zijn melodieuze en harmonieuze muziek vol typische Griekse ritmes klinkt melancholie door, maar ook een relativerende kijk op herkenbare levens- en liefdesperikelen.

Op 16 december in Boxmeer  zult u zich in Griekenland wanen. Makis en zijn muziek brengen u in gedachten naar een eiland in de Egeïsche zee of een concert in Athene. Makis brengt de Griekse muziek naar Nederland. De Weijer is er trots op om Makis te kunnen begroeten en een concert van hem aan het publiek te kunnen aanbieden. De liefhebbers van het pure Griekse lied kunnen reikhalzend uitkijken naar het concert op 16 december. Zijn vorige tournees waren erg succesvol en tijdens het merendeel van de concerten in Nederland en België speelde Makis voor uitverkochte zalen. Verwacht wordt dat dit succes in 2023 overtroffen wordt, want de belangstelling is heel groot.
'Pirates' is een afwisselend programma met de mooiste Griekse traditionals; melancholisch en meeslepend, maar vaak ook swingend en vrolijk van toon. Deze traditionele liederen worden aangevuld met Makis eigen repertoire dat melodieus en harmonieus is en gecombineerd wordt met de zo typerende en spannende Griekse ritmes. Makis Seviloglou verbindt zijn eigenwijze, aanstekelijke, hedendaagse klankkleuren en ritmes met die uit het verleden en toont zich wederom een muzikale bruggenbouwer pur sang.
Neem daarbij zijn ontspannen en charismatische podiumpresentatie en u maakt een concert mee op wereldformaat; een absolute aanrader voor elke (wereld)muziekliefhebber en bij uitstek voor de liefhebber van Griekse muziek.

Op 31 oktober 1967 werd Makis Seviloglou geboren in Duitsland. Op zijn zevende jaar vertrekt hij naar Griekenland. Al vanaf zijn 23e schreef hij liedjes, maar in het jaar 2000 besloot hij hier meer werk van te gaan maken. Niet onopgemerkt, want Griekse zangeres Haris Alexiou kreeg de songteksten te zien en besloot hem een kans te geven als componist en tekstschrijver. De helft van de liedjes op het album, welke de zangeres in 2006 uitbracht (‘Βύσινο και νεράντζι’), waren van Makis Seviloglou. In 2008 werd het eerste hele album van Makis (Γλυκό μεθύσι) uitgebracht door Haris Alexiou en dit was voor haar tevens de eerste productie van een ander artiest. 

 

Hij is de belangrijkste representant van de nieuwe generatie Griekse muzikanten en volgens kenners het beste wat Griekenland op dit moment muzikaal te bieden heeft. Zijn ontspannen en charismatische podiumpresentatie gecombineerd met uitmuntende musici maakt een concert van deze gigant tot een absolute aanrader voor elke (wereld)muziekliefhebber.

Tickets kopen
Datum Zaterdag 16 december 2023
Prijs (regulier) € 22,50
Prijs (vriendenpas kaartsoort) € 20,25
Aanvang voorstelling 20:15